Om Bryggeriet | Kontakt | RSS | Visa innehåll

Profiler

stian-wallie-2

Vi erbjuder dig att fördjupa din utbildning inom fyra olika profiler.

Efter tre år på gymnasiet vill vi att våra elever ska uppleva att de utvecklats och se resultatet av sina studier. Därför leder alla profiler fram till en slutprodukt, ett mål som innefattar alla de kurser man läst längs vägen.

Oavsett hur duktig du är på att åka skateboard, kommer du att utvecklas under dina tre år. Utbildningen är målinriktad utifrån där du befinner dig i ditt skateboardåkande. Du får varva åkande med träningslära och du får lära dig att gestalta skateboardåkandet genom kameralinsen. Du kommer också att utveckla och bygga skateboardramper i datorns värld och i praktiken.

Slutprodukten för skateboardprofilen är att porträttera din egen och andras skateboardutveckling genom foto och film samt att du tillsammans med dina kurskamrater ställer ut olika förslag på egenutvecklade skateboardramper.

commission_for_rini_tan_by_blavk-d5zhv3w

Serieteckning handlar om att förena berättande med konstnärligt skapande. Under tre år kommer du att utveckla ditt bildskapande, men även ditt kreativa skrivande. Du kommer lära dig många olika konstnärliga tekniker och du får utveckla din egen serietecknarstil. Inom serietecknarprofilen kommer du även att få lära dig att översätta dina tecknade alster in idatorns värld och utveckla ditt kunnande inom grafisk illustration och att skapa utifrån stillbildsfotografering och rörlig bild. Om du är intresserad, har du även möjligheten att fördjupa dig inom animation – att skapa liv i dina serier.

Slutprodukten för serietecknarprofilen är att du och dina kurskamrater skapar, genomgår hela förlagsprocessen och trycker en antologi (en bok med kortare verk) som inför studenten trycks och vem vet – kanske är det er antologi som blir årets julklapp?

foto

I profilen Foto och Film kommer du att arbeta mycket praktiskt med kameran som verktyg. I början av din utbildning lär du dig grunderna i arbetet med digitala filmkameror och systemkameror. Du kommer ofta att arbeta projekt- och produktionsinriktat för att du ska få en professionell och verklighetsnära utbildning.

Du får lära dig alla delar i filmprocessen – från manusskrivande till färdigklippt film. Du får prova på att göra alla typer av filmproduktioner som t ex kortfilmer efter eget manus, dokumentärfilm och undersökande reportage. Dessutom har vi en egen tv-studio där vi direktsänder egna produktioner som talkshows och debattprogram.

I stillbildsarbetet får du lära dig hur systemkameran fungerar och hur du kan påverka uttrycket i bilderna. Du får lära dig den fotgrafiska processen från idé till färdig produkt med utgångspunkt i dina egna bilder. Du får också fördjupa dig i olika fotografiska stilar.

Våra tidigare elever har under sin utbildningstid arbetat med verkliga projektuppdrag. Vi har arbetat med uppdrag åt bl a Sony Ericsson och Emmaus. Uppdrag som dessa är mycket meriterande och därför fortsätter vi att arbeta aktivt och flexibelt med att anta nya uppdrag.

Slutprodukten inom Foto och film-profilen är att skapa ett utställningsforum där du och dina kurskamrater visar upp ert skapande.

I profilen Fri konst jobbar vi med utgångspunkt i det konstnärliga uttrycket. Tillsammans med läraren formulerar eleven projekt med avsikt att undersöka material, konstnärlig gestaltning och presentation.

Vi relaterar vårt arbete till samtida konstnärliga teorier och en pågående diskussion om konstens roll i dagens samhälle. Undervisningen är tänkt att fungera som en introduktion till fortsatt konstnärlig utbildning.

• Nyheter

• RSS Bryggeriet Skateboard

• Läsårstider 2017/18

Läsåret 17/18:

Ht 21 augusti-21 december
    Vt 8 januari-8 juni

Höstlov: 30 oktober-3 november
    Sportlov: 19 februari - 23 februari
    Påsklov: 26 mars-2 april

• Nummer för sjukanmälan

040-320541

Anmälan ska göras mellan 08.00-09.00 av målsman eller myndig elev.

LÄNK TILL SCHOOLSOFT

Bryggeriets gymnasium på